Duo Abrazo

In 2004 richtte Rob Nijboer met sopraan Marian van der Heide Duo Abrazo op. Zij richten zich vooral op het uitvoeren van Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, maar het programma kan ook uitgebreid worden met werken uit de Renaissance en Klassieke periode. De liederen en solowerken voor gitaar worden in een intieme sfeer gebracht in een programma dat afwisselend virtuoos, gepassioneerd en verstild is.

Rob Nijboer 
Rob Nijboer studeerde gitaar bij Willem van Lier aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus, werd hem een stipendium toegekend uit het Andrea Elkenbrachtfonds, waardoor hij verder kon studeren bij John Mills in Londen. Daarna volgde hij masterclasses bij John Williams en Roberto Aussel en studeerde hij bij de Tsjechische gitarist Pavel Steidl. In 1995 richtte hij het Trio Saudade op, met twee gitaren en een mezzo-sopraan, waarmee hij enkele jaren optrad en een cd uitbracht. Als solist gaf hij concerten in Nederland, Engeland en Spanje en bracht hij de CD Koyunbaba uit, die zeer goed ontvangen werd in de pers. Daarnaast maakte hij deel uit van vele ensembles, waaronder momenteel Duo Abrazo en Trio Alma Canta. Ook participeerde hij in vele koorconcerten in de serie Romancero Gitano van Castelnuovo-Tedesco.

Marian van der Heide
De sopraan Marian van der Heide studeerde aan het Gronings Prins Claus Conservatorium en behaalde in 1990 het diploma Uitvoerend Musicus. Ze vervolgde haar studie bij Ann Monoyios in Parijs en wordt op dit moment gecoacht door Ronald Klekamp in Haarlem. Haar repertoire is veelzijdig. Met het ensemble Super Librum, met Middeleeuwse muziek, trad zij veel op in binnen- en buitenland, o.a. in Italië en Zwitserland, en maakte zij enkele cd´s. Zij nam deel aan verscheidene barokensembles en zingt regelmatig Bachcantates, o.a. in de serie van de Nieuwe Kerk in Groningen. Ook in liedrecitals is zij te beluisteren geweest, met Romantisch en modern repertoire van o.a. George Crumb en Elwood Derr. Zij speelde de hoofdrol in een geënsceneerde versie van de kameropera The Telephone van A. Menotti. Met gitarist Rob Nijboer vormt zij Duo Abrazo met Spaans- en Zuid-Amerikaans repertoire.